کاربرد یو پی اس در بیمارستان ها و مراکز درمانی:
بیمارستان یکی از مراکز مهمی است که در آن تجهیزات مختلف و گران قیمت وجود دارد. بسیاری از تجهیزات بیمارستان با برق کار کرده و باید به صورت مستمر برق داشته باشند. در تجهیزات بیمارستانی نوسانات موجود در برق می تواند به وسایل آسیب های جبران ناپذیری را وارد کند و علاوه بر آسیب به هر یک از تجهیزات می تواند جان چندین بیمار را به خطر بیاندازد. برای جلوگیری از ضررهای مختلف باید از یو پی اس برای تجهیزات بیمارستانی استفاده کرد.
دستگاههای سونوگرافی، سی تی اسکن، تصویر برداری، تجهیزات موجود در اتاق های احیا سی سی یو و آی سی یو، تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و ام آر ای همه به برق متناوب با ولتاژ بالا نیاز دارند، ضمن این که کیفیت جریان مناسب را هم باید داشته باشند. چنانچه از یو پی اس بیمارستانی برای این دستگاهها استفاده نشود علاوه بر این که ممکن است دستگاه آسیب ببیند، احتمال به خطر افتادن جان بیماران نیز وجود دارد.
هدف از کاربرد یو پی اس در بیمارستان ها:
با توجه به مشکلات برق شهری مانند نوسانات برق، قطعی ناگهانی برق، کاهش یا افزایش ولتاژ و … ممکن است عملکرد تجهیزات بیمارستانی با خطر جدی مواجه شود. هدف از استفاده از یو پی اس برای تجهیزات بیمارستانی شامل تأمین برق اضطراری، نویزگیری و حذف نوسانات برق، افزایش کیفیت برق متناوب، تأمین برق در شرایط پیک مصرف و جلوگیری از اضافه بار جریان در سیمکشی است.
حفظ تداوم عملکرد تجهیزات در بخش مراقبت ها ویژه (ICU) ، اهمیت ویژه ای دارد. تجهیزات نظارت بر سلامت بیمار، از ونتیلاتورها تا خطوط و پمپ یا مانیتورینگ علائم حیاتی و… می بایست عملکرد مداوم داشته باشند و حتما به ups تجهیز شوند.
اهمیت استفاده از یو پی اس در CCU:
بیمارانی که در CCU بستری می شوند با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می کنند و به سبب حساسیت مراقبت مداوم و 24 ساعته، غیرفعال شدن تجهیزات بخش CCU بهای سنگینی دارد. بهمین دلیل وجود ups در این بخش، نقش حیاتی دارد.
توان مورد نیاز یو پی اس بیمارستانی:
یو پی اسهای آنلاین و لاین اینتراکتیو با توان ۱۰۰۰۰ ولتآمپر برای تجهیزات بیمارستانی بسیار مناسب هستند. برای راه اندازی آزمایشگاههای بزرگ و کوچک به حداقل 25-10 کیلو وات انرژی نیاز است. یو پی اس بیمارستانی که از توان بالاتری برخوردار باشد توان ذخیره انرژِی نیز در آن بالاتر است و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. با در نظر گرفتن ریسک قطع برق، درجه اطمینان و دسترسی مداوم به برق از باتری هایی با قدرت نگهداری برق بین 3 الی 8 ساعت براساس نوع بار و محاسبات باتری استفاده می شود.