بای پس در یو پی اس

بای پس در یو پی اس

بای پس در یو پی اس چیست و چه کاربردی دارد؟

Bypass در ups به معنی ورودی یو پی اس یا همان برق شهری است که مستقیما به خروجی این دستگاه وصل می شود.

زمانی که دستگاه یو پی اس در وضعیت های اضافه بار، صاعقه، افزایش ولتاژ بیش از حد مجاز تعیین شده، اتصال کوتاه در مصرف کننده، افزایش بیش از حد دمای دستگاه و یا تعمیر قرار می گیرد، نمی تواند انرژی الکتریکی لازم برای تغذیه مصرف کننده را تامین کند، در این صورت یو پی اس بعنوان یک فیلتر برق عمل می کند و با ایجاد مسیری جایگزین انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را تامین می کند که به این مسیر در اصطلاح bypass می گویند.

انواع بای پس در یو پی اس

  • بای پس دستی

در UPS های صنعتی به صورت معمول یک کلید را به صورت دستی قرار می دهند که کاربر می تواند از بیرون آن را کنترل کرده و فرمان بای پس را اجرا نماید. از این کلید معمولا در زمانی استفاده می شود که قصد داریم یو پی اس را برای انجام تعمیرات یا تعویض از مدار خارج کنیم.

  • بای پس اتوماتیک

بای پس اتوماتیک به صورت خودکار عمل کرده و در مواقعی که یو پی اس در خطر باشد ورودی برق را مستقیما به خروجی متصل می کند. بای پس اتوماتیک معمولا زمانی فعال می شود که در خروجی یو پی اس اتفاقات زیر رخ داده باشد:

  • اتصال کوتاه اتفاق افتاده باشد.
  • اضافه بار از دستگاه کشیده شود
  • فن ها به خوبی دستگاه را خنک نکنند.

انواع کلید بای پس در یو پی اس

سوییچ بای پس در یو پی اس، به عنوان یکی از تجهیزات جانبی دستگاه ups دارای انواع مختلفی است. به طور کلی این کلید به دو دسته‌بندی زیر تقسیم می شود:

کلید بای پس ثابت (static bypass switch)

اگر دستگاه یو پی اس دچار اختلال داخلی یا خارجی شود، این کلید خود به خود فعال می‌شود. البته گاهی می‌توان آن را به صورت دستی نیز فعال یا غیرفعال کرد. این نوع از سوییچ بای پس را معمولا برای اینورتر دستگاه به کار می‌برند و زمانی که هرگونه ایرادی در مدار دستگاه وجود داشته باشد، می‌توان از آن استفاده کرد.

کلید بای پس محافظت خارجی (maintenance bypass switch)

کلید بای پس ( Bypass ) محافظت خارجی به بیرون یو پی اس وصل می شود و برای مواردی همچون تعمیر یا تعویض قطعات دستگاه یو پی اس مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع می‌تواند از ورود جریان برق به دستگاه یو پی اس جلوگیری کرده و شرایطی امن برای تعمیر یا دیگر اقدامات لازم، برای کاربرد فراهم آورد.

در یو پی اس های توان بالا معمولا ورودی اصلی با ورودی بای پس جدا می شود و می توان از دو منبع برق شهر استفاده نمود.

امروزه تابلوهای مخصوصی بنام تابلو بای پس نیز طراحی شده اند که ترکیبی از بای پس اتوماتیک و دستی را در خود دارند و دقیقا عملکردی مشابه بای پس اتوماتیک و دستی در یو پی اس را  ارائه می دهند و به یو پی اس های با توان پایین تر ( تا 10 کاوا) که معمولا فاقد این قابلیت هستند متصل می شوند. این تابلوها با مجموعه ای از تجهیزات حفاظتی، ترمینال های ورودی و خروجی لازم، صفحه نمایش پارامترهای الکتریکی یا چراغ های سیگنال و … مجهز شده اند.

تابلو بای پس

مزایای وجود کلید بای پس Bypass در یو پی اس UPS

  • وجود کلید/تابلو بای پس به سرویسکار اجازه می دهد که یو پی اس را بدون بروز وقفه در عملکرد بارهای مصرف کننده، سرویس، تعمیر و یا تعویض نماید شود.
  •  وجود کلید/تابلو بای پس این اجازه را به سرویسکار می دهد تا برای انجام بررسی، عیب یابی و یا اعمال هرگونه تغییرات در مدارات و سیمکشی ساختمان یا تجهیزات متصل به یو پی اس بتواند با ایمنی کامل و بدون احتمال آسیب به یو پی اس، قسمت های حساس آنرا از مدار خارج کند. 
  • امکان انجام هر گونه عملیات روی یو پی اس را در ساعات عادی کاری ممکن می سازد.
  • کلید/تابلو بای پس مانع از خاموش شدن یو پی اس و تجهیزات متصل به آن و بروز خسارت در هنگام وقوع خطاهایی چون خرابی فن یو پی اس، اضافه بار در یو پی اس، گرم شدن دستگاه و … می گردد و صرفا با انجام بای پس اتوماتیک و اعلام هشدار صوتی و بصری به کاربر، او را نسبت به رفع ایراد پیش آمده آگاه می کند.

دستگاه یو پی اس شما کلید بای پس دارد؟

اگر سیستم و دستگاه یو پی اس شما مجهز به کلید بای پس ثابت باشد بر روی برچسب توضیحات دستگاه مشخص شده است معمولا بر روی دستگاه یو پی اس آنلاین این مسئله درج می شود.

اگر سیستم یو پی اس شما کلید بای پس ثابت ندارد، می توانید به کمک یک متخصص کلید بای پس خارجی تعبیه نمایید. کلید بای پس محافظت خارجی نسبت به کلید بای پس ثابت گزینه بهتری است چرا که شما با نصب جداگانه این کلید بر روی دستگاه یو پی اس به طور مستقیم می توانید بر عملکرد آن تسلط داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *