راهنمای نصب دزدگیر خودرو
در این مقاله بصورت گام به گام و تصویری به آموزش نصب دزدگیر خودرو می پردازیم:
کاربرد دزدگیر خودرو چیست؟
دزدگیر خودرو یک وسیله الکترونیکی است که در خودرو نصب میشود تا از سرقت وسیله نقلیه و تجهیزات داخل آن یا هر دو مورد جلوگیری کند. زنگ هشدار دزدگیر خودرو، با انتشار صدایی با حجم بالا (اغلب به صورت آژیر، کلاکسون، هشدارهای مخصوص از قبل ضبط شده، بوق خود خودرو یا ترکیبی از این موارد) در هنگامی که شرایط لازم برای به صدا درامدن آن فراهم است، کار میکند.
هشدارهای خودرو در هنگام خطر ممکن است، باعث چشمک زدن چراغهای خودرو شوند، یا از طریق سیستمهای صفحهبندی، صاحب خودرو را از وقوع حادثه مطلع کرده و یک یا چند مدار الکتریکی لازم برای روشن شدن خودرو را قطع کنند.
به عبارت ساده تر دزدگیر وسیله ای است که یک سیستم حریم خصوصی بر خودرو تعریف می کند و هر گونه اقدام که ورود به حریم و یا شکستن قفل، شیشه، ضربات و غیره را با آژیر زدن اعلام می کند.
اجزای تشکیل دهنده دزدگیر ماشین
یک دزدگیر خودرو شامل اجزای مختلفی می باشد که وجود تک تک این قطعات در سیستم ضروری بوده و در صورتی که هر یک از این قطعات حساس خراب شوند کار کردن دزدگیر با اختلال مواجه خواهد شد.
کیت اصلی دزدگیر
این قسمت در واقع مغز متفکر سیستم دزدگیر است که دیگر قطعات را زیر کنترل خود دارد. در صورت خراب شدن کیت اصلی دزدگیر قطعات دیگر آن قادر به کار کردن نیستند و عملا دزدگیر شما از کار خواهد افتاد. تمامی سنسورها و خروجیهای دزدگیر به کیت اصلی متصل میشوند.
ریموت دزدگیر
ریموت به شما این اجازه را میدهد تا کارهای مختلف مانند باز و بسته کردن درب، قطع آژیر و .. را انجام دهید.
سنسور شوک
این سنسورها در بدنه خودرو کار گذاشته و به ضربه یا شوکهای ناگهانی که به خودرو وارد میشوند، واکنش نشان میدهند. در صورت وارد شدن ضربه یا شوک به خودرو، سیگنالها توسط این سنسور دریافت و به کیت اصلی دزدگیر منتقل میشوند.
نمایشگر ال ای دی
در دزدگیرها یک قطعه به نام نمایشگر ال ای دی وجود دارد. این نمایشگر در کنار شیشه اتومبیل نصب میشود و در صورتی که دزدگیر خودرو فعال باشد، شروع به چشمک زدن میکند. هدف از وجود این الایدی آگاه کردن سارق از نصب بودن دزدگیر بر روی خودرو است. معمولا سارقان خودرو به محض مشاهده این چراغ بیخیال شده و قید سرقت آن را میزنند.
آژیر
آژیر یکی از مهمترین اجزای دزدگیر است. نصب آژیر دزدگیر ماشین از این جهت مهم است که به محض قرار گرفتن خودرو در خطر سرقت، شروع به ایجاد صداهای بلند میکند. این صدای بلند هم سارق را میترساند و هم مالک خودرو را از موضوع آگاه میکند.
سایر اجزای دزدگیر:
از دیگر اجزای دزدگیر خودرو میتوان به پمپ صندوق پران، رله باکس، آنتن، آفتامات، شیشه بالابر خودکار، میکروسوئیچ و .. اشاره کرد.
آشنایی با انواع سیمهای دزدگیر
سیم برق اصلی دزدگیر:
برای اینکه دزدگیر بتواند کار کند به برق 12 ولت نیاز دارد. برای تامین برق سیستم دزدگیر دو عدد سیم قرمز (به فیوز + وصل میشود) و سیم مشکی (به بدنه متصل میشود) درون باکس دزدگیر قرار گرفته است. رنگ سیم های دزدگیر ماشین بسیار مهم هستند و هنگام نصب باید به آنها دقت نمایید.
برق مورد نیاز برای این سیم و فیوز تعبیه شده آن از برق BAT سوئیچ گرفته میشود. مقدار آمپر فیوز معمولا روی 20 الی 30 آمپر است. در نقشه سیم کشی دزدگیر ماشین سیم قرمز با حروف مختلفی مانند input، BAT و +12 مشخص شده و سیم مشکی نیز با علامت Ground یا بدنه قابل تشخیص است.
سیم راهنما:
این سیم جزو سیمهای خروجی است و باید به دسته سیمهای راهنمای خودرو متصل شود. اگر دزدگیری که خریداری کردهاید، دو عدد سیم هم رنگ داشته باشد. یکی از این سیمها مربوط به راهنمای سمت چپ و دیگری مربوط به راهنمای سمت راست است. اما اگر دزدگیر شما تنها یک سیم دارد، این سیم باید با استفاده از دیود 4007 به سیم دسته راهنما متصل شود.
سیم حسگر ACC دزدگیر:
این سیم زمان نصب دزدگیر به فیش ACC وصل میشود. وظیفه این سیم قطع کردن مدار دزدگیر، هنگام روشن شدن خودرو است. ممکن است این سیم در برخی از دزدگیرها با نام IGN نشان داده شده باشد. این سیم معمولا به سیم آنتی کارجک مجهز است. این سیستم زمانی که یک شخص به طور غیر مجاز خودروی شما را روشن کرده باشد به شما این اجازه را میدهد تا از راه دور خودروی خود را خاموش کنید.
سیمهای لادری:
دو عدد سیم در سیم کشی دزدگیر ماشین برای لای درب در نظر گرفته شده است. سیم لادری منفی را با علامت (-) و سیم لادری مثبت هم با علامت (+) شناخته میشوند. در صورتی که یک شخص به طور غیر مجاز درب خودروی شما را باز کند، این سیمها فرکانسی به کیت اصلی ارسال و آژیر را فعال میکنند.
سیم صندوق پران:
صندوق پران یکی از مهمترین قابلیتهای دزدگیرهای امروزی است. در بیشتر دزدگیرها سیم صندوق پران دزدگیر با علامت Trunk open وجود دارد. اما در برخی از دزدگیرها ممکن است این سیم وجود نداشته باشد و در نقشه سیمکشی دزدگیر از سیمی با علامت 25ɵmA- استفاده شده باشد.
سیمهای قفل مرکزی:
سیمی که برق مثبت دریافت میکند و سبب بسته شدن دربها به وسیله الکتروموتور میشود، سیم قفل مرکزی نام دارد. در دزدگیرها 6 سیم مربوط به سیم قفل مرکزی وجود دارد. هر کدام از این سیمها در دستههای 3تایی به یک رله در داخل کنترل یونیت دزدگیر وصل میشوند. این دو دسته 3تایی از سیمها رنگهای مشابه دارند. برای مثال اگر یکی از دستهها قرمز، سبز و سفید باشد، دسته دیگری نیز دقیقا به همین رنگ است. با این تفاوت که با استفاده از یک رنگ دیگر خطدار میشوند.
نقشه رنگ بندی سیم کشی دزدگیر ماشین به صورت زیر است:
- سیم سیاه: بدنه
- سیم قهوهای: راهنما
- سیم سفید: ACC
- سیم زرد نازک: cutoff (البته در برخی از مدلها از این سیم برای پاور ویندوز استفاده میشود)
- سیم بنفش: در برخی از مدلها برای راهنما و برخی دیگر برای کات اف
- سیم نارنجی نازک: ترمز پایی
- آبی خط سفید: تحریک
- سبز و طوسی: لادری و کاپوت
- زرد – زرد، سفید – نارنجی و نارنجی – سفید: سیمهای مربوط به قفل مرکزی هستند.
چگونه سیم های دزدگیر بدون نقشه تعیین کنیم؟
در صورتی که بخواهیم بدون نقشه سیم های آن را مشخص کنیم به روش زیر اقدام می کنیم.
- سیم قرمز و مشکی را به برق V 12 وصل می کنیم.
- سیم آژیر را به آژیر یا لامپ تست وصل می کنیم.
- تک تک سیم ها را با لامپ تست بدین بدین صورت که یک طرف لامپ تست را به برق مثبت و طرف دیگر آن را به تک تک سیم ها وصل می کنیم، آن سیمی که آزیر را فعال کند سیم لای دری مثبت می باشد و اگر سیمی نباشد که آزیر را فعال نماید می بایست لامپ تست را به بدنه وصل نمود در صورت آژیر زدن سیم دیگر منفی تحریک می باشد.
مراحل نصب دزدگیر خودرو:
قبل از اینکه کار نصب دزدگیر را انجام دهید از کارکرد صحیح قفل های خودروی خود اطلاع کامل کسب کنید تا بتوانید نصب دزدگیر را به صورت بهتر انجام دهید. برای مثال در صورتی که باز بودن یک در توسط خودرو تشخیص داده نشود، با نصب دزدگیر نیز این مشکل وجود دارد و اگر آن در توسط سارقین باز شود آژیر عمل نخواهد کرد. به همین دلیل توصیه می شود قبل از این کار، از سلامت قفل همه درها مطمئن شوید.
برای نصب دزدگیر خودرو می توان از قسمت های مختلف خودرو استفاده کرد. از طریق ارتباط با نمایندگی مشخص کنید که پنل ها برای نصب دزدگیر برداشته شوند. بهترین قسمتی که می توان از آن کمک گرفت پنل زیر فرمان است، که با برداشتن درب آن مجموعه ای از فیوزها و سوکت ها را مشاهده می کنیم.
برای نصب دزدگیر خودرو از قسمت های مختلفی می توان استفاده کرد. این وسیله مهم باید در جایی نصب شود که از دید سارقین به دور باشد. هر چه دزدگیر از دید افراد بیشتر پنهان باشد بهتر است، زیرا در صورت نمایان بودن دزدگیر سارقان می توانند آن را دستکاری نمایند.
همچنین توجه داشته باشید که هنگام نصب به دیگر قسمت و سیم کشی های خودرو آسیب وارد نکنید.
پس از نصب دزدگیر بایستی کار عبور سیم ها را از داخل اتاق خودرو به سمت محفظه موتور انجام داد. این سیم برای اتصالات برق و یا وصل کردن آژیر استفاده می شود.
آژیر دزدگیر را بر روی دیواره بین محفظه موتور و داخل خودرو نصب کنید. البته می توان آن را در جای دیگری در محفظه موتور نصب کرد. دقت کنید که آژیر برای اینکه آب و روغن به آن ورود نکند، رو به پایین نصب شود.
این کلیدی است که به سیمی جدا از آژیر متصل است و با استفاده از این کلید می توان برای مواقع ضروری که آژیر فعال است، آن را غیر فعال کرد.
چراغ ال ای دی فعال و غیر فعال بودن دزدگیر را نشان می دهد. به همین دلیل این چراغ بایستی در مکانی نصب شود که قابل رویت باشد. برای اینکار بهترین مکان نصب روی داشبورد است.
نصب این آنتن می تواند محدوده پوشش دهی ریموت را افزایش دهد به همین دلیل توصیه می شود برای بازدهی بهتر آنتن را نصب کنید.
آژیر دزدگیر خودرو دو سیم مثبت و منفی دارد. سیم مثبت آژیر باید به سیم برق مثبت و سیم منفی به کف اتصال شود.
سیستم های سنسور دزدگیر باید به سیم های نشانگر باز بودن درهای خودرو نصب شوند. برای اتصال درست این سیم ها بایستی نهایت دقت را به خرج داد. با نصب این سنسورها هنگام بروز خطر آژیر به صدا در می آید.
سیم برق دزدگیر باید به صورت مستقیم به باتری خودرو نصب شود تا در صورت خاموش بودن خودرو، دزدگیر کار کند.
در آخر پنل هایی که برداشته بودید را در جای خود قرار دهید.