آموزش نصب باتری ups

آموزش نصب باتری ups

نحوه نصب صحیح باتری ups

برای آن که باتری به بهترین شکل ممکن کار کند و طول عمر آن افزایش یابد لازم است تکنیسین آموزش نصب باتری ups را دیده باشد. 

باتری های یو پی اس یا به صورت سری و یا به صورت موازی نصب می شوند. در هر کدام از این حالت ها نحوه اتصال صحیح باتری یو پی اس متفاوت می باشد.


انواع روش‌های نصب باتری یو پی اس

به‌طور کلی، روش نصب باتری یو پی اس را بر اساس مکان نصب، می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد:

روش نصب خارجی (External)

که در آن باتری یو پی اس در محفظه مخصوصی خارج از دستگاه یو پی اس قرار می‌گیرد.

روش نصب داخلی (Internal)

که در آن باتری یو پی اس داخل محفظه اصلی خود دستگاه قرار می‌گیرد.


آموزش نصب باتری ups به صورت سری

در اتصال سری، قطب مثبت هر باتری به قطب منفی باتری دیگر متصل می‌شود. در این حالت، ولتاژ باتری‌ها با هم جمع می‌شود ولی ظرفیت ثابت می‌ماند.

ولتاژ كلی باتری برابر با مجموع ولتاژ تك تك باتری هاست و بايد بگونه ای آنها را متصل كرد كه با ولتاژ DC مورد نياز يو پی اس متناسب باشد.

اگر دو باتری 12 ولتی با ظرفیت 20 آمپرساعت را به صورت سری به هم وصل کنید، ولتاژ مجموع دو باتری 24 ولت می‌شود ولی ظرفیت 20 آمپرساعت ثابت می‌ماند. باتر‌ی‌های یو پی اس اصولا به صورت سری بهم متصل می‌شوند.

نصب باتری ups


آموزش نصب باتری یو پی اس به صورت موازی

اتصال موازی تركيب دو يا چند اتصال سری است و بايد در هر رديف تعداد باتری ها با هم برابر باشد.

در اتصال موازی باتری‌ها، قطب‌های همنام از باتری‌های مجاور به یکدیگر وصل می‌شوند. در اتصال موازی، ولتاژ باتری‌ها ثابت می‌ماند اما ظرفیت آنها با هم جمع می‌شود.

ولتاژ كلي باتري برابر با ولتاژ هر رديف سری از باتری ها است و ظرفيت كلي آن نيز با حاصل جمع ظرفيت هر سری برابر است.

با اتصال دو باتری 12 ولتی با ظرفیت 20 آمپر ساعت، ولتاژ دو سر اتصال موازی، همان 12 ولت ثابت می‌ماند اما ظرفیت باتری‌ها 40 آمپرساعت می‌شود.

کاربرد و مزیت اتصال باتری های یو پی اس به صورت موازی

  • در مواقعی که باتری با ظرفیت موردنیاز موجود نباشد، می‌توان از طریق اتصال موازی دو یا چند باتری ظرفیت موردنیاز را تامین کرد و حتی مدت زمان پشتیبانی از تجهیزات را افزایش داد.
  • برای بالا بردن ضریب اطمینان، می‌توان چند ردیف باتری که با هم سری شده‌اند، را با هم موازی کرد.
  • باتری ها را به دو دليل مهم موازی می كنند. دليل اول افزايش ظرفيت سرويس دهی (Ah) باتری است. دليل دوم افزايش انعطاف پذيری باتری كل است تا خرابی يكی از باتريها در مجموعه سبب غير قابل استفاده شدن باتری های ديگر برای يو پی اس نگردد.

ترفند افزایش تعداد باتری‌های یو پی اس از طریق اتصال موازی باتری ها

معمولا تعداد باتری‌های موردنیاز یوپی اس، با ظرفیت موردنظر به صورت سری به هم متصل می‌شوند. در این حالت با افزایش ظرفیت باتری‌ها، می‌توان مدت زمان برق‌دهی تجهیزات را بیشتر کرد.

اما یک راهکار فنی برای افزایش مدت زمان پشتیبانی از تجهیزات، از طریق افزایش تعداد باتری‌ها وجود دارد. می‌توان تعداد باتری مشخص شده توسط ولتاژ ورودی یو پی اس را به صورت سری به هم وصل کرد و سپس چند ردیف از این باتری های سری شده را با هم موازی کرد. در این حالت هم تعداد و هم ظرفیت باتری‌ها برای افزایش مدت زمان برق دهی، قابل افزایش است.

با اتصال موازی چند ردیف سری باتری‌ها، قابلیت اطمینان افزایش می‌یابد و در صورت خراب شدن یکی از باتری‌ها در هر کدام از ردیف‌ها می‌توان آن ردیف را حذف کرد، بدون اینکه در عملکرد یوپی اس و برق‌رسانی تجهیزات مشکل و وقفه‌ای ایجاد شود.

مثال عددی مقایسه اتصال باتری های یو پی اس به دو صورت سری و موازی

فرض کنید 3 عدد باتری 12 ولتی با ظرفیت 20 آمپرساعت داریم.

اگر این سه باتری را به صورت سری به هم متصل کنیم، ولتاژ مجموع آنها 36 ولت می‌شود ولی ظرفیت آنها ثابت می‌ماند. چگالی انرژی مجموع از ضرب 36 ولت در 20 آمپر ساعت بدست می‌آید که مقدار 720 ولت آمپر ساعت (VAh) می‌شود.

حالا اگر این سه باتری را به صورت موازی به هم وصل کنیم، ظرفیت کل باتری‌ها 60 آمپرساعت می‌شود ولی ولتاژ همان 12 ولت ثابت می‌ماند. از ضرب این دو عدد مقدار چگالی انرژی کل مساوی 720 ولت آمپر ساعت (VAh)  بدست می‌آید.


ولتاژ خروجی بعد از نصب یو پی اس

بعد از نصب باطری ها به یوپی اس ولتاز خرو جی را به وسیله ی ولت متر  باید اندازه گیری شود و باید توجه شود که حتما کابل مثبت ولت متر بر روی کابل قرمز رنگ و کابل منفی بر روی کابل  سیاه یا قرار بگیرد و ولتاژ مورد نیاز با مقداری بیشتر نشان داده شود.

ولتاژ مورد نیاز با مقداری بیشتر نشان داده شود که بطور مثال درکابینت ۲۴۰ ولت ۲۷۶ولت می باشد و عدد دیده شده در ولتمتر نباید منفی باشد، در صورتیکه عدد منفی باشد قطب مثبت ومنفی باتریها به کانکتور دستگاه برعکس نصب شده که این حالت بسیار خطرناک و احتمال آسیب رسانی به دستگاه وجود دارد. در این صورت حتما باید حتما اصلاح گردد. حال کابینت باتری آماده بوده و قابلیت اتصال به دستگاه متعلقه را دارد.


نکات پایانی آموزش نصب باتری ups به صورت سری و موازی

این مطلب راهنمای کاملی در خصوص اتصال باتری‌ها به روش‌های مختلف است. موقع اتصال باتری‌ها باید خیلی دقت شود تا اتصال کوتاه در دو سر باتری‌ها اتفاق نیافتد و باتری‌ها آسیب نبینند. همچنین موقع اتصال باتری‌ها نباید لوپ یا حلقه تشکیل شود. متخصصین این حوزه توصیه می‌کنند که اتصال باتری‌ها توسط افراد غیرمتخصص انجام نشود تا مشکلی به وجود نیاید. برای نصب باتری ups می توانید با امداد باتری جلودار تماس حاصل فرمایید.


نکاتی که پس از نصب باتری یو پی اس باید رعایت شود

برای آن که باتری یو پی اس سالم بماند و عمر بیشتری داشته باشد لازم است به نکاتی که پس از نصب باتری یو پی اس باید رعایت شود توجه کنید. این نکات شامل

1-دمای محیط: دمای پایین محیط موجب افزایش عمر باتری می‌گردد.

2-انتخاب ups یا شارژر با کیفیت: اگر این دو مورد به درستی انتخاب شود عمر مفید باتری به طور چشم گیری افزایش می‌یابد.

3- بررسی دوره ای برای چک کردن نحوه اتصال باتری های ups : با بازرسی دوره ای باتری ها می‌توان فهمید که سر باتری‌ها اکسیده نشده و یا باتری ها متورم نشده‌اند.

4-مراقبت و نگهداری درست در هنگام جا به جایی: در هنگام جا به جا شدن مراقب باشید دستگاه آسیب نبیند.

5- حفظ کردن باتری از فشار : از قرار گرفتن وسایل دیگر روی باتری جلوگیری کنید زیرا این امر سبب آسیب به باتری می‌شود.  6- قرار‌ ندادن باتری سالم در کنار باتری فرسوده یا اسقاط شده: باتری های فرسوده به علت مقاومت داخلی که دارند نوعی مصرف کننده برای باتری های سالم هستند و این امر زمان پشتیبانی محصول را به شدت کم می‌کند.

7- جلوگیری از نشست گرد و غبار :محیط نگهداری از باتری های ups  باید هیچ گونه گرد و غباری نداشته باشد.

8- قرار دادن باتری ها در باکس: با قرار دادن باتری در باکس از هر گونه اتصال کوتاه یا ضربه جلوگیری می‌شود.


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *