باتری دوچرخه برقی مهمترین بخش دوچرخه شارژی است. تفاوت اصلی یک دوچرخه برقی و معمولی، در موتور دارای باتری است. دوچرخه های برقی دارای یک صفحه نمایش کوچک هستند که میزان شارژ باتری، سرعت حرکت و برخی دیگر از پارامترهای اصلی در آن نمایش داده شده و شما می توانید قدرت موتور دوچرخه را نیز با استفاده از این صفحه نمایش تنظیم کنید. در دوچرخه های برقی می توانید سرعت حرکت خود را با قدرت موتور تنظیم کنید.
باتری دوچرخه شارژی وظیفه تامین ولتاژ را دارد. در گذشته از باطری های لیتیوم خشک در دوچرخه ها استفاده می شد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی از باطری های لیتیوم یون استفاده می شود که طول عمر بهتر و قدرت بیشتری دارد اما جدیدا از باطری های لیتیوم پلیمر هم استفاده می شود.
انواع باتری دوچرخه برقی
۱- باتری سرب اسید یا لید اسید (SLA)
این باتری یک نوع استاندارد باتری برای اکثر اسکوتر الکتریکی، موتور برقی و در موارد کمی باتری های دوچرخه برقی می باشد. امروزه اکثر دوچرخه های الکتریکی هنوز از باتری های SLA استفاده می کنند، در حالی که برای باتری دوچرخه برقی تکنولوژی های جدیدتری به کار گرفته می شود تا ضمن طراحی زیباتر، دوچرخه ها وزنی کمتری داشته باشند و بیشتر شرکت هایی از این نوع باتری در تولید دوچرخه های برقی استفاده می کنند که وزن برای آنها اهمیت زیادی نداشته باشد و اولویت آنها کیفیت باشد
مزایای باتری سیلد اسید دوچرخه برقی
- قیمت مناسبتر
- دسترسی آسان تر
- تعویض سریع و آسان
- تعمیر و نگهداری کم هزینه
- دارای قدرت استارت بالا
- مقاوم و سخت در شرایط محیطی مختلف
معایب باتری سرب اسید دوچرخه
- ابعاد نسبتا بزرگ
- وزن نسبتا زیاد
- چرخه شارژ کمتر
- به راحتی می توان آن را از دوچرخه جدا کرد و آن را از آسیب محیط بیرون نجات داد.
۲- باتری لیتیوم یون دوچرخه برقی
این تکونولوژی جدیدترین فناوری باتری های لوازم برقی و شارژی است. عمر باتری لیتیوم دوچرخه برقی در شرایط ایده آل بیشتر از باتری SLA یا لید اسید است. این باتری بسیار سبک است و عمدتا نیاز به تعمیر و نگهداری ندارد. برای تولید دوچرخه های برقی حرفه ای از این نوع باتری استفاده می شود.
مزایای باتری لیتیوم یون دوچرخه شارژی
- وزن کم – باتری لیتیوم پلیمر با ظرفیت بالای ۳۶ ولت ۱۰ آمپر می تواند وزنی کمتر از ۶ پوند (۲. ۷ کیلوگرم) داشته باشد.
- زمان سواری بیشتری را ارائه می دهد – این باتری می تواند تا ۸۰ کیلومتر پیمایش را پشتیبانی نماید.
- طول عمر بیشتر با ۸۰۰ بار شارژ یا ۳ سال استفاده روزانه
- انعطاف بالای طراحی به دلیل کوچک بودن ابعاد آن در محصولات ظریف مانند دوچرخه کوهستان
معایب باتری لیتیوم یون دوچرخه برقی
- قیمت بالاتر نسبت به باتری های سرب اسید
- تکنولوژی پیشرفته تر و در نتیجه دسترسی کمتر
- هزینه تعمیر و نگهداری بالا
- حساس به دما و شرایط محیطی
انتخاب باتری دوچرخه برقی
باتری های دوچرخه های برقی معمولاً در اندازه و ظرفیت های مختلفی ارائه می شود. به طور معمول توان این باتری ها بین ۲۵۰ الی ۵۰۰ وات است. همان طور که مشخص است، ظرفیت باتری ارتباط مستقیمی با میزان حرکت با یک بار شارژ کردن و همچنین فراهم کردن توان لازم برای حرکت دارد. برای مثال یک باتری ۲۵۰ واتی در یک سطح صاف نمی تواند مسافتی به اندازه یک باتری ۴۰۰ واتی را طی کند. این مسئله در مورد نیروی کمکی در سطوح شیب دار نیز صدق خواهد کرد.
اگر محل زندگی شما تپه ای و شیب دار بوده و یا قصد پیمودن مسافت های طولانی با دوچرخه برقی خود را دارید، بهتر است از یک باتری سیلد اسید 12 ولتی با ظرفیت بالا استفاده کنید. اما در غیر این صورت با توجه به هزینه بالای باتری های بزرگ تر، استفاده از یک باتری کم ظرفیت تر نیز می تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
روش های نگهداری از باتری دوچرخه شارژی
- باتری دوچرخه را در دمای اتاق نگهداری کنید:
نوسان درجه حرارت ، گرم و سرد شدن هوا ، می تواند بر طول عمر باتری شما تأثیر بگذارد و می تواند شارژ را با سرعت بیشتری کاهش دهد.
در فصل سرما و زمستان ، باتری را در زیرزمین یا اتاقی با درجه حرارت ثابت نگه دارید. باتری را قبل از سوار شدن بر دوچرخه نصب کنید ، با این کار باتری دوچرخه مدت زمان کمتری در معرض هوای سرد قرار میگیرد.
اگر میخواهید جایی دوچرخه را پارک کنید که آفتاب است ، باتری را از رویش بردارید .
- باتری را بین 30 تا 70 درصد نگه دارید و وضعیت شارژ باتری را ماهانه بررسی کنید.
- همیشه از شارژر مخصوص خودش استفاده کنید.